YER RESURSLARINI SAMARALI BOSHQARISH ORQALI EKOLOGIK MUAMMOLARNI KAMAYTIRISH (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada yer resurslarini samarali boshqarishning ekologik muammolarni kamaytirishdagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Unda global miqyosda kuzatilayotgan iqlim o‘zgarishi, yer degradatsiyasi, tuproq unumdorligining pasayishi kabi muammolarning asosiy sabablari tahlil qilinadi. Shuningdek, ushbu muammolarni bartaraf etishda zamonaviy boshqaruv yondashuvlari, geografik axborot tizimlari (GIS) va ekologik monitoring texnologiyalarining roli ko‘rsatib berilgan. Maqolada yer resurslaridan oqilona foydalanish, ularni muhofaza qilish va barqaror rivojlanishni ta’minlash yo‘llari ilmiy asosda yoritilgan. Yakunda ekologik muvozanatni saqlashda har bir inson va mutaxassisning mas’uliyati alohida ta’kidlanadi.