XOTIRANING PSIXOLOGIK ASOSLARI VA UNING FAOLIYAT MEXANIZMLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada xotiraning psixologik asoslari va uning faoliyat mexanizmlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Xotiraning inson ongidagi o‘rni, uning asosiy jarayonlari — eslab qolish, saqlash va qayta tiklash bosqichlari yoritib beriladi. Shuningdek, xotira turlari, ularning o‘ziga xos xususiyatlari hamda inson faoliyatidagi ahamiyati ochib beriladi. Maqolada xotiraning samaradorligiga ta’sir etuvchi omillar, jumladan, diqqat, hissiyot va tafakkurning roli alohida ta’kidlanadi. Bundan tashqari, xotira faoliyatining buzilishlari va ularning sabablari haqida ham umumiy tushunchalar beriladi.