TA’MINOT ZANJIRLARINI BOSHQARISHDA AUTSORSINGDAN FOYDALANISHNING STRATEGIK VA IQTISODIY SAMARADORLIGI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu kengaytirilgan tadqiqotda zamonaviy iqtisodiy transformatsiya sharoitida ta’minot zanjiri boshqaruvini (SCM) optimallashtirishning iqtisodiy determinantlari va autsorsing modelining strategik o‘rni tadqiq etiladi. Tadqiqotning asosi korxonalarning logistik operatsiyalarni tashqi professional sub’ektlarga (3PL, 4PL) delegatsiya qilish orqali tranzaksiya xarajatlarini minimallashtirish va operatsion moslashuvchanlikni oshirish mexanizmlariga qaratilgan. Muallif an’anaviy logistikadan yuqori texnologik integratsiyalashgan tizimlarga o‘tishning iqtisodiy samaradorligini qiyosiy tahlil qilib, risklarni boshqarish bo‘yicha shaxsiy konseptual takliflarini ilgari suradi.