BADIIYLIK – ADABIYOTNING ASOSIY XUSUSIYATI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada badiiylik nima ekanligi, uning adabiyotdagi o‘rni va nima uchun muhimligi oddiy va tushunarli tarzda tushuntiriladi. Badiiylikning asosiy belgilariga, ya’ni obrazlilik, tasviriylik va his-tuyg‘uga ta’sir qilish kabi jihatlarga alohida to‘xtalib o‘tiladi. Shuningdek, badiiylik va hayotiylik o‘rtasidagi bog‘liqlik ham sodda qilib izohlanadi. Maqola davomida badiiylikni yuzaga chiqaradigan vositalar haqida ham misollar bilan tushuntiriladi.