AYOLLAR JINOYATCHILIGINING TENDENSIYALARI, DINAMIKASI VA RETROSPEKTIV TAHLILI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola O‘zbekiston Respublikasida ayollar jinoyatchiligining so‘nggi o‘n yillikdagi dinamikasi, ichki tuzilishi, asosiy determinantlari va profilaktika choralari masalalarini kompleks kriminologik tahlil qiladi. Muallif iqtisodiy, ijtimoiy, psixologik va madaniy omillarning o‘zaro ta’sirini, xalqaro nazariyalar (Lombroso, Adler, Pollak va boshqalar) bilan solishtirgan holda tahlil qiladi hamda genderga sezgir profilaktika, reabilitatsiya va huquqiy mexanizmlarni takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar beradi. Maqola ayollar jinoyatchiligini ijtimoiy tizimdagi o‘zgarishlarning indikatori sifatida baholaydi.