NEMIS TILIGA INGLIZ TILIDAN OʻZLASHGAN SOʻZLAR (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada ingliz tilidan nemis tiliga o‘zlashgan so‘zlarning morfologik xususiyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda ingliz tilidan kirib kelgan leksik birliklarning nemis tilida qanday moslashgani, xususan ularning artikl qabul qilishi, ko‘plik shakllari, fe’lga aylanishi va so‘z yasash jarayonidagi ishtiroki ko‘rib chiqiladi. Misollar asosida bu o‘zlashmalar nemis tilining grammatik tizimiga qanday integratsiyalashgani ko‘rsatiladi. Tadqiqot natijalari ingliz va nemis tillari o‘rtasidagi til aloqalarini hamda zamonaviy til rivojlanishida o‘zlashma so‘zlarning ahamiyatini tushunishga yordam beradi.