NEMIS VA O‘ZBEK TILLARIDAGI GULLARGA OID SO‘ZLARNING LEKSIKOGRAFIK TASVIRI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada nemis va o‘zbek tillari leksikografiyasida fitonimlarning berilish tamoyillari va ularning lug‘at maqolalarida aks etish xususiyatlari qiyosiy o‘rganiladi. Tadqiqot davomida nemis lug‘atchiligiga xos ilmiy-taksonomik aniqlik va o‘zbek lug‘atchiligidagi tasviriy-lingvokulturologik yondashuvlar o‘zaro tahlil qilingan. Natijada fitonimlarning lug‘atdagi tavsifi nafaqat biologik ma’lumotni, balki xalqning estetik dunyoqarashini ham qamrab olishi lozimligi isbotlangan.