YOSHLAR O’RTASIDA JINOYATCHILIK VA JINOYATNING HUQUQIY OQIBATLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Yoshlar o'rtasida jinoyatchilik zamonaviy jamiyatning dolzarb muammolaridan biri bo'lib, ijtimoiy barqarorlikka jiddiy tahdid soladi. Ushbu maqola yoshlar tomonidan sodir etilayotgan huquqbuzarliklarning sabablari, ularning turlari hamda ushbu harakatlarning huquqiy oqibatlarini chuqur tahlil qiladi. Jinoyat sodir etgan yoshlarga nisbatan qo'llaniladigan jazo choralari, ularning reabilitatsiyasi va jamiyatga integratsiyasi masalalari muhokama etiladi. Tadqiqot yoshlar jinoyatchiligining oldini olish va uning salbiy oqibatlarini kamaytirish bo'yicha samarali strategiyalarni ishlab chiqishga qaratilgan.