IRRATSIONAL ISTE’MOLCHILIK XULQ-ATVORI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada irratsional iste’molchilik xulq-atvorining mohiyati, uning shakllanishiga ta’sir etuvchi omillar hamda zamonaviy bozordagi ahamiyati tahlil qilinadi. Iste’molchilarning qaror qabul qilish jarayonida mantiqiy emas, balki hissiy, psixologik va ijtimoiy omillarga tayanishi asosiy e’tiborga olinadi. Shuningdek, reklama, brendga moyillik va ijtimoiy muhitning irratsional xatti-harakatlarga ta’siri yoritib beriladi. Maqola davomida ushbu turdagi iste’molchilikning ijobiy va salbiy jihatlari ko‘rib chiqilib, uni boshqarish va samarali marketing strategiyalarini ishlab chiqish bo‘yicha takliflar beriladi.