PATTALIK KONINI ISHLASHNING AMALDAGI TIZIMI VA UNI TAKOMILLASHTIRISH BO‘YICHA GEOLOGIK-TEXNOLOGIK TADBIRLAR SAMARADORLIGINI BAHOLASH (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada Pattalik konining geologik tuzilishi, qazib olishning amaldagi tizimi va uning texnologik xususiyatlari kompleks tahlil qilindi. Konni ishlatishda mavjud muammolar aniqlanib, ularni bartaraf etish uchun ilg‘or geologik va texnologik yechimlar taklif etildi. Shuningdek, taklif etilgan tadbirlarning texnik-iqtisodiy samaradorligi matematik baholash asosida aniqlandi.