ТАЪЛИМИ ШЕЪРҲОИ МИРСАИД МИРШАКАР ДАР СИНФҲОИ ИБТИДОӢ (Ustozlar uchun, 2026)
Дар мақолаи мазкур нақш ва ҷойгоҳи эҷодиёти Шоири халқии Тоҷикистон, Мирсаид Миршакар дар раванди таълиму тарбияи хонандагони синфҳои ибтидоӣ мавриди баррасӣ қарор гирифтааст. Муаллиф ба аҳамияти ашъори шоир дар ташаккули ҳисси ватандӯстӣ, меҳнатдӯстӣ ва табиатдӯстии кӯдакон таваҷҷӯҳ зоҳир намуда, усулҳои муосири таълими достон ва шеърҳои кӯдаконаи ӯро пешниҳод менамояд.