ISTE’MOLCHILAR XULQ-ATVORINI IJTIMOIY TASNIFLASH (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy bozor iqtisodiyoti va kuchli raqobat sharoitida iste’molchilar xulq-atvoriga ta’sir ko‘rsatuvchi ijtimoiy omillar hamda ularning tizimli tasniflanishi atroflicha tadqiq etilgan. Iste’molchi xulq-atvori shunchaki individual iqtisodiy tanlovlar majmuyi emas, balki shaxs yashayotgan ijtimoiy muhit, uning ijtimoiy qatlamdagi o‘rni va atrofdagi subyektlar ta’sirida shakllanadigan murakkab sotsiologik jarayon ekanligi ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Tadqiqot davomida jamiyatning vertikal va gorizontal tabaqalanish mezonlari, ijtimoiy sinflarning o‘ziga xos xarid motivatsiyalari hamda referent guruhlar va oila institutining qaror qabul qilish jarayonidagi strategik roli tahlil qilingan.