ABU NASR FAROBIY: TILSHUNOSLIK VA LINGVO-PEDAGOGIKANING BUYUK NAMOYANDASI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada "Ikkinchi muallim" Abu Nasr Farobiyning tilshunoslik rivojiga qo‘shgan hissasi va xorijiy tillarni o‘rganishdagi pedagogik qarashlari chuqur tahlil qilinadi. Olimning "Al-huruf" va "Mantiqqa kirish" kabi asarlarida til va tafakkur bog‘liqligi masalalari zamonaviy filologik tafakkur nuri ostida yangicha talqin qilinadi.Maqola davomida Farobiyning "poliglotlik" mahorati va uning zamonaviy til o‘qitish metodikasidagi o‘rni yoritiladi.