ENDEMIK KASALLIKLARNING OLDINI OLISHNING GIGIYENIK ASOSLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada endemik kasalliklarning kelib chiqish sabablari, ularning tarqalishiga ta’sir etuvchi tabiiy, ekologik va ijtimoiy omillar tahlil qilingan. Shuningdek, endemik kasalliklarning oldini olishda gigiyenik chora-tadbirlarning ahamiyati, xususan suv, ovqatlanish, shaxsiy gigiyena va sanitariya nazoratining o‘rni keng yoritilgan. Aholi salomatligini saqlash va kasalliklarni kamaytirishda profilaktik tadbirlarning samaradorligi asoslab berilgan.