TA’LIM JARAYONIDA DIFFERENSIAL YONDASHUV ASOSIDA TALABALAR IJTIMOIY FAOLLIGINI RIVOJLANTIRISH TAMOYILLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada ta’lim jarayonida differensial yondashuv asosida talabalarning ijtimoiy faolligini rivojlantirishning nazariy-metodologik asoslari tahlil qilinadi. Shuningdek, pedagogik oliy ta’lim muassasalarida differensial ta’limning dolzarbligi, uning tamoyillari, o‘quv jarayoniga integratsiyasi hamda ijtimoiy faol shaxsni shakllantirishdagi o‘rni yoritiladi. Muallif tomonidan differensial yondashuvga asoslangan asosiy didaktik tamoyillar tizimlashtirilib, ularni amaliyotga joriy etish bo‘yicha ilmiy tavsiyalar ishlab chiqilgan.