GLOBAL MARKETING STRATEGIYALARI ASOSIDA TASHQI BOZORGA CHIQISH (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu tezisda global marketing strategiyalari asosida korxonalarning tashqi bozorlarga chiqish mexanizmlari, kirish usullari (toʻgʻridan-toʻgʻri yoki bilvosita eksport, litsenziyalash, qoʻshma korxonalar, toʻliq mulkchilik) va ularning afzallik hamda xatarlari tahlil qilinadi. Shuningdek, Oʻzbekiston sharoitida eksportni rivojlantirish davlat siyosati, Raqamli savdo platformalari va madaniy moslashuv (glocalization) yondashuvlarining amaliy ahamiyati koʻrib chiqiladi. Tadqiqot natijasida xalqaro bozorlarga barqaror chiqish uchun chuqur bozor tadqiqotlari, mahalliy hamkorlik, moslashuvchan marketing aralashmasi (4P) va xatarlarni diversifikatsiya qilish mexanizmlarini joriy etish zarurligi asoslab berilgan.