F.M. DOSTOYEVSKIYNING "OQ TUNLAR" QISSASIDAGI "XAYOLPARASTLIK" FENOMENI: PSIXOLOGIK VA EKZISTENSIAL TADQIQOT (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola rus adabiyotining buyuk namoyandasi F.M. Dostoyevskiyning "Oq tunlar" qissasidagi "xayolparast" (Михаил) obrazini kompleks filologik tahlil qilishga bag‘ishlanadi. Tadqiqotda qahramonning ruhiy holati, uning jamiyatdan uzilganligi va ichki dunyosining boyligi ekzistensial muammo sifatida ko‘rib chiqiladi. Maqolada Dostoyevskiy psixologizmining o‘ziga xos xususiyatlari, qahramonlar muloqotidagi lirik va fojiaviy jihatlar, shuningdek, shahar xronotopining personajlar taqdiriga ta’siri keng yoritilgan.