“18-МАЙ ҲАЛҚАРО МУЗЕЙЛАР КУНИ” МУЗЕЙЛАР ЎТМИШ ЭЛЧИСИ. (Ustozlar uchun, 2026)
Музейлар - бу ота-боболаримизнинг маънавий меъроси,турмуш тарзларини,орзу-уйларини,фалсафаларини,ҳис-туйғуларини,санъатлари,илм-маърифатларини тарғиб этувчи маскандир.Шу билан бирга,музейлар-илмий-тадқиқот ва маданий-маърифий муассасаси ҳисобланиб,ўзини  йўналишдаги  ижтимоий вазифалари билан бирга,тарихий,маданий ёдгорликларни келиб чиқиш тарихини ўрганиб бориб,аниқлаш,жамлаш,қайд этиш,сақлаш,ўрганиш кабиларни вазифаларни амалга оширадиган  давлат муассасидир.Мақолани муаллифи томонидан Ўзбекистон миқиёсида музейларнинг фаолиятларини ёритиб берувчи маълумотлар берилган.Ҳар бир миллатимиз вакили ўтмиши-миз тарихини,ота-боболаримизнинг қолдирган меъросини билишлари дар-кордир.Ҳар бир инсоннинг аждодлардан қолган меросга,ўз халқи тарихига бўлган муносабати ва қизиқиши унинг эзгуликка етаклайди.