ЎЗБЕК МИЛЛИЙ ҲУНАММАНДЧИЛИГИ ҲАҚИДА БИЛАСИЗМИ? (Ustozlar uchun, 2026)
Ўзбек халқида азалдан қадимий мерос бўлиб келган миллий ҳунармандчилигига бўлган эътиборлари  давомий бўлиб келади. Ибтидоий жамоа давридан токи ҳозирги фан-техника равнақ топган кунгача ота-боболаримизнинг қадимий миллий ҳунармандчиликлари усули ҳозирги ҳунармандчиликларда қўлланиши асос бўлиб келаётгани асло сир эмас. Жумладан: кулолчилик, ёғоч ўймакорлиги, мискарлик, заргарлик, косиб-чилик, кўнчилик,рихтагарлик, совунгарлик, каштачилик, тикувчилик, гилам-тўққиш, кигизчилик, пичоқчилик, темирчилик каби турли азалий ҳунарларнинг қадимий ва замонавий наъмуналари дунё бозорларига чиқарилмоқда. Ушбу мақола муаллифи томонидан юқорида кўрсатиб ўтилган миллий ҳунармандчилигимиз тўғрисидаги илмий асосланган манбаалар ёритиб берилган.Бундай маълумотлар бачамизнинг кундалик ҳаётимизда учрайдиган фаолиятларда доимо даркордир.