XALQARO REYTINGLARDA YUQORI NATIJA KO‘RSATGAN DAVLATLAR TA’LIM SIYOSATI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada xalqaro reytinglarda yuqori natija ko‘rsatgan davlatlarning ta’lim siyosati tahlil qilinadi. Unda ilg‘or mamlakatlar ta’lim tizimining asosiy xususiyatlari, o‘qitish metodlari, baholash tizimi hamda o‘quvchilarning bilim darajasini oshirishga qaratilgan yondashuvlar yoritiladi. Shuningdek, xalqaro baholash dasturlari natijalari asosida ta’lim sifatiga ta’sir etuvchi omillar aniqlanadi va ularning amaliy ahamiyati ko‘rsatib beriladi. Maqolada rivojlangan davlatlar tajribasini o‘rganish orqali milliy ta’lim tizimini takomillashtirish bo‘yicha xulosalar va takliflar beriladi.