BOSHLANG‘ICH TA’LIM SIFATINI OSHIRISHDA XALQARO BAHOLASH DASTURLARINING AHAMIYATI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada boshlang‘ich ta’lim sifatini oshirishda xalqaro baholash dasturlarining ahamiyati tahlil qilinadi. Jumladan, PISA, PIRLS va TIMSS kabi xalqaro tadqiqotlarning mazmuni, maqsadi hamda ta’lim tizimiga ta’siri yoritiladi. Ilg‘or davlatlar tajribasi asosida boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida funksional savodxonlik, tanqidiy fikrlash va mustaqil o‘rganish ko‘nikmalarini shakllantirish omillari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, xalqaro baholash natijalari asosida milliy ta’lim tizimini takomillashtirish yo‘llari haqida ilmiy xulosalar beriladi.