ZAMONAVIY ENERGIYA SAMARADOR BINOLARNI QURISH VA FIZIK TAHLIL QILISH (Ustozlar uchun, 2026)
Bugungi globallashgan dunyoda iqlim o‘zgarishi, energiya resurslarining cheklanganligi va iqtisodiy barqarorlik muammolari davlatlar oldida yangi vazifalarni qo‘ymoqda. O‘zbekiston ham ushbu butunjahon tendensiyalariga amal qilgan holda iqtisodiyot va infratuzilmani modernizatsiya qilmoqda. Prezident Shavkat Mirziyoyev energiya samaradorligini oshirish va resurslarni oqilona boshqarishni milliy ustuvor yo‘nalishlardan biri deb belgilagan. U energiya tizimini modernizatsiya qilish va energiya tejaydigan texnologiyalarni joriy etish zarurligini ta’kidlab, mamlakatning barqaror taraqqiyoti uchun qayta tiklanuvchi va samarali energiya manbalaridan foydalanishni rag‘batlantirmoqda.