ZAMONAVIY ENERGIYA TEJAMKOR BINOLAR VA ULARNING FIZIK TAHLILI. (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy qurilishda energiya samaradorligini oshirishning ahamiyati, energiya tejamkor binolarning turlari va ularning issiqlik-fizik xususiyatlari tahlil qilinadi. Binoning o‘rovchi konstruksiyalari orqali issiqlik yo‘qotilishini kamaytirish usullari, “Passiv bino” standartlari va bino fizikasi qonuniyatlarining amaliy tadbiqi ko‘rib chiqiladi.