ABU RAYHON BERUNIY: DUNYO ILM-FANINING ENSIKLOPEDIK ASOSCHISI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada buyuk qomusiy olim Abu Rayhon Beruniyning jahon ilmfani rivojiga qo‘shgan ulkan hissasi, xususan, uning tilshunoslik, madaniyatshunoslik va pedagogik qarashlari tahlil qilinadi. Olimning “Osorul-boqiya” va “Hindiston” asarlari misolida tillarni o‘rganish va o‘zga xalqlar madaniyatini hurmat qilish tamoyillari zamonaviy talaba nigohi bilan yoritilgan.