MOL BOQISHNING YAYLOV O‘SIMLIKLARI BIOXILMA-XILLIGIGA TA’SIRI (Ustozlar uchun, 2026)
Chorva mollarini zo‘riqtirib boqish va yaylovlardan tartibsiz foydalanish oqibatida inqirozga uchragan yantoqzorlarni, cho‘l va yarim cho‘l chorvasini, yem-hashak bazasini tubdan yaxshilash shu kunning dolzarb masalalaridan biri hisoblanadi. Ishning maqsadi kam hosilli siyraklashgan tabiiy yantoqzor jamoasini hosildor yem-hashak o‘simliklarini ekish usuli bilan yaxshilash va uning hosildorligini 5-10 marotaba oshirish texnologiyasini yaratishdan iborat.