SPORT MASHG‘ULOTLARI JARAYONIDA BOLALARDA O‘Z-O‘ZIGA ISHONCHNI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK MEXANIZMLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada sport mashg‘ulotlari jarayonida bolalarda o‘z-o‘ziga ishonch tuyg‘usini shakllantirishning psixologik mexanizmlari tadqiq etiladi. Tadqiqotda sport faoliyatining bolalar irodasini mustahkamlash, emotsional barqarorlikni ta’minlash va o‘z imkoniyatlarini baholashga bo‘lgan ta’siri yoritilgan. Shuningdek, murabbiy va ota-onalar bilan o‘zaro munosabatlar, muvaffaqiyat va mag‘lubiyat vaziyatlarining bolaning o‘ziga bo‘lgan ishonchiga ta’sir etuvchi psixologik omillari tahlil qilinadi. Maqolaning yakunida sport orqali bolalarda yetakchilik qobiliyatini rivojlantirish va ichki qo‘rquvlarni bartaraf etish bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltirilgan.