MAKTABDA SOG‘LOM PSIXOLOGIK MUHIT YARATISHDA MAKTAB RAHBARINING O‘RNI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada maktabda sog‘lom psixologik muhit yaratishda maktab rahbarining o‘rni va mas’uliyati haqida yoritilgan. Maktab rahbarining boshqaruv faoliyati, pedagoglar jamoasi bilan ishlash usullari hamda o‘quvchilar uchun xavfsiz va ijobiy psixologik muhitni shakllantirishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Ta’lim muassasasida ijobiy ijtimoiy-psixologik iqlimni yaratish, nizoli vaziyatlarning oldini olish, o‘qituvchi va o‘quvchilar o‘rtasida sog‘lom munosabatlarni shakllantirishda rahbarlik strategiyalarining roli ko‘rsatib o‘tilgan. Maqola maktab rahbarlari va pedagoglar uchun amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.