ANIMALISTIK FRAZEOLOGIZMLARNING SEMANTIK XUSUSIYATLARINING TARJIMADA AKS ETISHI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada animalistik frazeologizmlarning semantik xususiyatlari va ularning tarjima jarayonida aks etishi batafsil tahlil qilinadi. Ayniqsa, uy hayvonlari asosidagi frazeologizmlar misolida obrazlilik, ekspressivlik va milliy-madaniy xususiyatlar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, tarjimada ekvivalentlik muammolari va ularni bartaraf etish yo‘llari yoritiladi.