KRAMER QOIDASINING UMUMLASHTIRILGAN MATRITSA TENGLAMALARIGA TATBIQI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada chiziqli tenglamalar sistemasini yechishda qo‘llaniladigan Kramer qoidasining matritsa tenglamalariga umumlashtirilishi o‘rganilgan. Klassik Kramer qoidasi o‘ng tomoni vektor bo‘lgan sistemalar uchun yechimni determinantlar nisbati ko‘rinishida beradi. Ammo amaliyotda o‘ng tomoni matritsa bo‘lgan tenglamalar ham uchraydi. Maqolada bunday tenglamalar uchun umumlashtirilgan qoida keltirilgan, uning to‘g‘riligi isbotlangan va sonli misollar orqali tushuntirilgan. Maqola matematika va muhandislik sohalari uchun foydalidir.