NUTQNING OHANGDORLIGI FONETIK QONUNIYATLAR TALAFFUZ SAN'ATI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada nutqning kommunikativ samaradorligini oshirishda ohangdorlik (intonatsiya), fonetik qonuniyatlarga rioya qilish va talaffuz san’atining o‘rni tahlil qilinadi. Nutqning musiqiyligi va ta’sirchanligini ta’minlovchi pauza, mantiqiy urg‘u, temp va tembr kabi vositalarning lisoniy xususiyatlari yoritib berilgan. Shuningdek, adabiy talaffuz me’yorlari (orfoepiya) hamda nutqiy jarayondagi fonetik o‘zgarishlarning notiqlik mahoratiga ta’siri masalalari ko‘rib chiqiladi.