O‘SPIRINLIK DAVRIDA INTELLEKTUAL RIVOJLANISH (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada ilk o‘spirinlarning bilish jarayonlari to‘g‘risida umumiy tushuncha,bilish  jarayonlari  xususiyatlari, o‘spirin diqqati, o‘spirin xayoli,o‘spirin afakkuri  (mazmundorligi, chuqurligi, kengligi, tezligi), o‘spirin nutqi yuzasidan  ilmiy  va nazariy  ma’lumotlar berilgan.