OTM TALABALARINI JISMONIY TAYYORGARLIGINI REGBI MASHG‘ULOTLARI ORQALI TAKOMILLASHTIRISH USULLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalari talabalarining jismoniy tayyorgarligini regbi mashg‘ulotlari orqali takomillashtirishning ilmiy-nazariy asoslari, pedagogik usullari hamda zamonaviy metodikalari keng yoritilgan. Shuningdek, regbi sport turining talabalar organizmiga ta’siri, jismoniy sifatlarni rivojlantirishdagi ahamiyati, mashg‘ulotlarni tashkil etish usullari, jismoniy tayyorgarlikni oshirish mexanizmlari va talabalarda sog‘lom turmush tarzini shakllantirishdagi o‘rni tahlil qilingan. Maqolada OTM talabalari bilan olib boriladigan regbi mashg‘ulotlarining bosqichma-bosqich metodikasi, mashqlar tizimi, psixologik tayyorgarlik hamda innovatsion texnologiyalardan foydalanish masalalari ham atroflicha ko‘rib chiqilgan.