ДИАБЕТИК РЕТИНОПАТИЯНИНГ ЗАМОНАВИЙ ТАСНИФИ (Ustozlar uchun, 2026)
Қандли диабет касаллиги дунёда жуда тез тарқалаётган ноинфекцион касаллик бўлиб, диабетик беморлар холатини тўғри бахолаш ва даволаш тактикасини тўғри белгилашда диабетик ретинопатия ташҳиси мухимдир. Эндокринолог шифокор диабетик беморларга самарали даволаш муолажаларини белгилашда диабетик ретинопатияга эътибор қаратади. 2014 йилда тасдиқланган диабетик ретинопатия таснифси тўр парда қон томирларида кечаётган патологик жараёнларни тўлиқ тасвирлайди. Биз мазкур масала юзасидан олиб борган  текширувимиз жараёнида дибетик ретинопатияни охирги тасдиқланган таснифсининг афзалликлари ва олдинги таснифдан фарқларини келтириб ўтамиз.