BOSHLANG‘ICH SINFLARDA STEAM TALIM TEXNOLOGIYALARINI MAQSAD VA VAZIFALARI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur mavzu boshlang‘ich sinflarda STEAM (fan, texnologiya, muhandislik, san’at va matematika) ta’lim texnologiyalarini joriy etishning maqsad va vazifalarini yoritishga bag‘ishlangan. Unda STEAM yondashuvining o‘quvchilarda ijodiy va tanqidiy fikrlashni rivojlantirish, muammolarni mustaqil hal etish ko‘nikmalarini shakllantirish hamda fanlararo integratsiyani ta’minlashdagi ahamiyati ochib beriladi. Shuningdek, boshlang‘ich ta’lim jarayonida STEAM texnologiyalaridan foydalanish orqali o‘quvchilarning amaliy faoliyatga qiziqishini oshirish, jamoada ishlash, muloqot qilish va innovatsion g‘oyalarni ilgari surish kompetensiyalarini rivojlantirish vazifalari asoslab beriladi. Mavzu zamonaviy ta’lim talablariga mos ravishda barkamol, ijodkor va raqobatbardosh shaxsni shakllantirishda STEAM ta’limining o‘rnini yoritishga xizmat qiladi.