O‘ZBEK DAVLATCHILIGIDA HARBIY-MA’MURIY ISLOHOTLAR TARIXI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek davlatchiligi tarixida amalga oshirilgan harbiy-ma’muriy islohotlarning shakllanishi, rivojlanish bosqichlari va ularning davlat boshqaruvi tizimidagi o‘rni :tahlil qilinadi. Xususan, qadimgi davrlardan boshlab Temuriylar, Shayboniylar va keyingi davrlar misolida harbiy tizimning tashkil etilishi hamda ma’muriy boshqaruvdagi o‘zgarishlar yoritiladi. Maqolada islohotlarning davlat mustahkamligi, hududiy boshqaruv va markazlashuv jarayonlariga ta’siri ilmiy jihatdan asoslab beriladi.