ADOLATLI IJTIMOIY SIYOSAT YURITISH,INSON KAPITALINI RIVOJLANTIRISH. (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada mamlakatning iqtisodiy barqarorligini ta'minlashda adolatli ijtimoiy siyosat va inson kapitalining o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida ta’lim, sog‘liqni saqlash va ijtimoiy himoya tizimlarining inson salohiyatini ro‘yobga chiqarishdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, ijtimoiy tengsizlikni kamaytirish va investitsiyalarni inson kapitaliga yo‘naltirishning samarali mexanizmlari bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.