“KOMBINORIKAMI, EHTIMOLLAR NAZARIYASIMI” (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada yuqori sinf o‘quvchilariga matematika fanini o‘qitishda kombinatorika va ehtimollar nazariyasining ahamiyati, ularni samarali o‘rgatish usullari hamda zamonaviy pedagogik texnologiyalar asosida dars tashkil etish masalalari yoritilgan. Muallif tomonidan kombinatorik tushunchalar (joylashtirishlar, almashtirishlar, kombinatsiyalar) hamda ehtimollar nazariyasining boshlang‘ich elementlarini o‘quvchilarga sodda, tushunarli va qiziqarli usullar orqali yetkazish yo‘llari tahlil qilingan.Shuningdek, maqolada interfaol metodlardan foydalanish orqali o‘quvchilarning mantiqiy fikrlashini rivojlantirish, mustaqil qaror qabul qilish ko‘nikmalarini shakllantirish hamda amaliy masalalar yordamida nazariy bilimlarni mustahkamlash usullari ko‘rsatib berilgan. Dars jarayonida innovatsion yondashuvlar, o‘yin texnologiyalari va real hayotiy misollarni qo‘llash orqali o‘quvchilarning fanga bo‘lgan qiziqishini oshirish muhim omil sifatida asoslab berilgan.Mazkur maqola umumiy o‘rta ta’lim maktablari o‘qituvchilari uchun metodik tavsiya sifatida xizmat qiladi.