JAMOAT XAVFSIZLIGINI TA’MINLASHDA QO‘RIQLASH FAOLIYATINING HUQUQIY ASOSLARI VA IJTIMOIY ZARURATI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada jamoat xavfsizligini ta’minlashda qo‘riqlash faoliyatining huquqiy asoslari, ijtimoiy zarurati va amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Unda qo‘riqlash xizmatining fuqarolar, obyektlar va mol-mulk xavfsizligini ta’minlashdagi o‘rni, huquqbuzarliklar profilaktikasidagi vazifalari hamda jamoat xavfsizligi tizimidagi yordamchi subyekt sifatidagi maqomi yoritiladi.