RELYEF TO'G'RISIDA UMUMIY MA'LUMOT (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada relyef tushunchasi, uning nazariy va konseptual asoslari, tarixiy taraqqiyoti, relyefni o‘rganishda klassik va zamonaviy yondashuvlar, shuningdek, relyefning o‘ziga xos xususiyatlari va uni o‘rganishda milliy va mintaqaviy olimlarning hissasi keng yoritilgan. Tadqiqot relyefni shakllantiruvchi asosiy omillar, relyef turlari va ularni o‘rganishda qo‘llaniladigan zamonaviy metodlar haqida fikr yuritadi. Maqolada relyef o‘rganish bo‘yicha empirik tadqiqotlar natijalari, ilmiy bahs-munozaralar, relyefni o‘rganishning dolzarb muammolari va istiqbollari ham tahlil qilinadi.