UMUMTA’LIM MAKTABLARIDA XOR SAN’ATINI RIVOJLANTIRISHDAGI MAVJUD MUAMMOLAR (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada umumta’lim maktablarida xor san’atini rivojlantirish jarayonidagi mavjud muammolar, ularning kelib chiqish sabablari hamda amaliy yechimlari ilmiy-pedagogik jihatdan tahlil qilinadi. Xor san’atining o‘quvchilarning estetik didi, musiqiy tafakkuri, ma’naviy dunyoqarashi va jamoaviy madaniyatini shakllantirishdagi o‘rni ochib berilgan. Shuningdek, musiqa ta’limi tizimidagi moddiy-texnik ta’minot, malakali kadrlar yetishmovchiligi, metodik qo‘llanmalar kamligi hamda o‘quvchilarning xor ijrochiligiga bo‘lgan qiziqishini oshirish masalalari o‘rganilgan. Tadqiqot davomida xor san’atini rivojlantirishning zamonaviy pedagogik texnologiyalari va innovatsion yondashuvlari yuzasidan taklif hamda tavsiyalar ishlab chiqilgan.