OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA METODIK TA’MINOTNI BOSHQARISHDAGI MAVJUD MUAMMOLAR (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalarida metodik ta’minotni boshqarish jarayonida uchrayotgan mavjud muammolar ilmiy-nazariy va tashkiliy-pedagogik jihatdan tahlil qilingan. Unda metodik ta’minotning ta’lim sifati, o‘quv jarayoni samaradorligi, professor-o‘qituvchilarning metodik kompetentligi hamda talabalarning akademik natijadorligi bilan uzviy bog‘liqligi asoslab berilgan. Shuningdek, metodik ta’minotni boshqarishda strategik rejalashtirishning yetarli emasligi, o‘quv-uslubiy hujjatlarning mazmunan takomillashtirishga muhtojligi, raqamli resurslardan foydalanish darajasining pastligi, ichki metodik monitoring va sifat baholash mezonlarining to‘liq shakllanmaganligi kabi muammolar ochib berilgan.