O'ZBEK ADABIYOTIDA METAFORA VA RAMZLARNING QO'LLANILISHI. (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek adabiyotida metafora va ramzlarning badiiy-estetik ahamiyati, ularning obraz yaratishdagi o‘rni hamda yozuvchi va shoirlar ijodidagi qo‘llanish xususiyatlari tahlil qilinadi. Metafora va ramzlar adabiy asarning ta’sirchanligini oshiruvchi muhim tasviriy vositalardan biri sifatida o‘rganiladi. Shuningdek, mumtoz va zamonaviy o‘zbek adabiyotida ushbu badiiy vositalarning qo‘llanishidagi o‘ziga xos jihatlar yoritilib, ular orqali milliy tafakkur, ruhiy kechinmalar va ijtimoiy voqelikning ifodalanishi ko‘rsatib beriladi. Maqolada metafora va ramzlarning til boyligini oshirishdagi o‘rni ham ilmiy asosda izohlanadi.