PEDAGOGIKA VA PSIXOLOGIYA: TA'LIMDAGI YAXLIT YONDASHUV (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada pedagogika va psixologiyaning ta'lim jarayonidagi o'zaro bog'liqligi o'rganiladi. Piaje, Vigotskiy va Maslou nazariyalari asosida o'quvchi rivojlanishining kognitiv va hissiy jihatlari tahlil etiladi. Psixologik xavfsizlik, motivatsiya va differensial ta'lim zamonaviy ta'lim sifatini belgilovchi asosiy omillar sifatida ko'rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari o'qituvchilarning psixologik savodxonligini oshirish zarurligini ko'rsatadi.