O'RNATILGAN TIZIMLAR ASOSIDA TIBBIY QURILMALAR ISHLAB CHIQISH (IEC 62443 STANDARTI ASOSIDA) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada o'rnatilgan tizimlar asosida tibbiy qurilmalar ishlab chiqishning zamonaviy yondashuvlari, xavfsizlik talablari va IEC 62443 xalqaro standarti ko'rib chiqiladi. Maqolada tibbiy o'rnatilgan tizimlarning arxitekturasi, real vaqt operatsion tizimlari (RTOS), dasturiy ta'minot xavfsizligi, kiberxavfsizlik muammolari va ularni hal etish usullari tahlil qilinadi. Tadqiqot shuni ko'rsatadiki, IEC 62443 standarti tibbiy qurilmalarda kiberxavfsizlikni ta'minlashning universal metodologiyasini beradi va bemorlar xavfsizligini himoya qilishda hal qiluvchi rol o'ynaydi.