AIoT TEXNOLOGIYALARI: SUN'IY INTELLEKT VA INTERNET OF THINGS INTEGRATSIYASI O'RNATILGAN TIZIMLARDA (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada sun'iy intellekt (AI) va Internet of Things (IoT) texnologiyalarining o'rnatilgan tizimlardagi integratsiyasi — AIoT kontseptsiyasi — keng ko'lamda tahlil qilinadi. Maqolada AIoT arxitekturasi, edge computing paradigmasi, real vaqt rejimida ma'lumotlarni qayta ishlash, mashinali o'rganish modellarini mikroprotsessorlarga joylashtirish va sanoat hamda turmush sohasidagi amaliy qo'llanilishi ko'rib chiqiladi. Tadqiqot natijasi shuni ko'rsatadiki, AIoT texnologiyalari kelajak aqlli tizimlarining asosini tashkil etadi va o'rnatilgan tizimlar muhandisligi uchun yangi imkoniyatlar ochadi.