PLASTIK CHIQINDILAR MUAMMOSI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu mavzuda plastik chiqindilarning kelib chiqish sabablari, ularning atrof-muhit va inson salomatligiga ta’siri hamda bu muammoni kamaytirish yo‘llari yoritiladi. Plastik mahsulotlarning tabiatda juda sekin parchalanishi ekologik muvozanatga salbiy ta’sir ko‘rsatishi, suv va tuproqning ifloslanishi, hayvonot dunyosiga zarar yetkazishi haqida ma’lumot beriladi. Shuningdek, qayta ishlash, plastikdan kam foydalanish va ekologik madaniyatni oshirish kabi yechimlar ham ko‘rib chiqiladi.