JINOYAT ISHINI QO‘ZG‘ATISH BOSQICHINI OPTIMALLASHTIRISH: XALQARO TAJRIBA VA MILLIY MODEL (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada jinoyat protsessining dastlabki bosqichi hisoblangan jinoyat ishini qo‘zg‘atish institutini optimallashtirish masalalari tahlil qilingan. Muallif amaldagi milliy qonunchilikdagi byurokratik to‘siqlar, protsessual "dublyaj" va vaqt yo‘qotilishi bilan bog‘liq muammolarni ochib beradi. Germaniya, Gruziya va Qozog‘iston kabi davlatlarning ilg‘or tajribasi asosida "Yagona elektron reestr" tizimini joriy etish va tergovga qadar tekshiruv bosqichini dastlabki tergov bilan birlashtirish bo‘yicha ilmiy takliflar ilgari surilgan.