HARAKATSIZ TURMUSH TARZINING SALBIY OQIBATLARI VA ULARNI BARTARAF ETISH YO‘LLARI (Ustozlar uchun, 2026)
ushbu maqolada harakatsiz turmush tarzining inson salomatligiga salbiy ta’siri hamda uning oldini olish va bartaraf etish yo‘llari yoritiladi. Zamonaviy texnologiyalar rivojlanishi natijasida jismoniy faollikning kamayishi turli kasalliklar, jumladan semizlik, yurak-qon tomir kasalliklari, qandli diabet va asab tizimi buzilishlariga olib kelishi mumkinligi tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada sog‘lom turmush tarzini shakllantirish, muntazam jismoniy mashqlar bilan shug‘ullanish, to‘g‘ri ovqatlanish va kun tartibini to‘g‘ri tashkil etish kabi profilaktik chora-tadbirlar muhimligi ta’kidlanadi.