BOLALARDA CHAQQONLIK VA CHIDAMLILIKNI RIVOJLANTIRISH USULLARI (Ustozlar uchun, 2026)
mazkur maqolada bolalarda chaqqonlik va chidamlilik jismoniy sifatlarini rivojlantirishning samarali usullari tahlil qilingan. Tadqiqot davomida jismoniy mashqlar, harakatli o‘yinlar, sport mashg‘ulotlari hamda yosh xususiyatlariga mos pedagogik yondashuvlarning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, muntazam jismoniy faollikning bolalar organizmiga ijobiy ta’siri, ularning sog‘lom rivojlanishi va funksional imkoniyatlarini oshirishdagi o‘rni ko‘rsatib berilgan.