AYOLLAR SALOMATLIGINI MUSTAHKAMLASHDA JISMONIY MASHQLARNING AHAMIYATI (Ustozlar uchun, 2026)
ushbu maqolada ayollar salomatligini mustahkamlashda jismoniy mashqlarning o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Muntazam jismoniy faollik ayollar organizmida yurak-qon tomir tizimi faoliyatini yaxshilashi, ortiqcha vaznning oldini olishi, immunitetni mustahkamlashi hamda ruhiy holatni barqarorlashtirishi tahlil qilingan. Shuningdek, jismoniy mashqlar reproduktiv salomatlikni saqlash, stress va surunkali kasalliklar xavfini kamaytirishda muhim omil ekanligi ilmiy manbalar asosida asoslab berilgan.